Přírodě na stopě : jak pozorovat, chápat a využívat přírodní jevy nejen na zahradě - Wohlleben, Peter, 1964- (Kazda, 2020)
Autor nás ve své knize zve, abychom se důkladně rozhlíželi kolem sebe a dokázali rozklíčovat znamení, která nám poskytují vítr, mraky, rostliny a živočichové. Vyvrací mýty a poskytuje vědecké vysvětlení některých známých pranostik.