Tajemná Řásnovka - Foglar, Jaroslav, 1907-1999 (Albatros, 2020)
Chlapecký román o hledání správného způsobu života, plný dobrodružství, tajemnosti, ale i klukovského humoru. Hlavní hrdina utíká po neúspěchu ve škole z domova, nachází nové kamarády, ale brzy uzná svou chybu a vrací se domů, aby dal svému životu nový směr. Podaří se mu sdružit kolem sebe jakýsi klub chlapců, kteří se postupně stávají pro ostatní vzorem.