Michael Jackson : ilustrovaný životopis - Alonso, Guillermo (CPress, 2020)
Životopis amerického zpěváka Michaela Jacksona vyprávěný formou obrázkové knížky. Americký zpěvák Michael Jackson (1958 - 2009) se řadí k těm vůbec nejznámějším osobnostem proslaveným během 20. století. Svou hudební kariéru začal už v dětství v rámci bratrské skupiny Jackson Five. Jeho následná dospělá sólová kariéra je rámována těmi největšími úspěchy v prodeji desek, vítězstvími v hitparádách díky mnoha nesmrtelným hitům, velkolepými koncertními turné, stejně jako extravagantní až podivínskou image a v pozdějších letech též skandály a soudními tahanicemi. I proto jeho osud dodnes fascinuje. Kniha dvou španělských autorů sleduje životní příběh Michaela Jacksona od dětství až po předčasnou smrt v jeho padesáti letech. Vyprávění je rovnoměrně rozděleno na text a obrázky a legendu zvanou Michael Jackson tak předkládá novou poutavou formou.