Zrnko v soukolí : případ rytíře Mojmíra Mráze ze Žezlic - Nečas, Ondřej, 1978- (Mystery Press, 2020)
Historická detektivka z období končícího středověku je druhým složitým případem rytíře Mojmíra Mráze ze Žezlic, neúplatného vyšetřovatele ve službách zemského hejtmana Ctibora Tovačovského z Cimburka. Až vražedný mechanismus dokončí své dílo, naplní se starobylé proroctví... Mojmír Mráz ze Žezlic, vyšetřovatel Moravského zemského soudu, přijíždí společně se svým mladým pomocníkem Kristiánem do Brna užít si pár klidných dní. Vítaným rozptýlením může být pozvání výstředního sběratele na slavnost, kde má být představena vzácná relikvie - ztracené listy Misálu probošta Mikuláše. Během oslavy však dojde k vraždě a vypadá to, že tato smrt přesně naplňuje proroctví ukryté ve verších na starobylém pergamenu. A je-li tomu tak, pak vše neskončí u jedné vraždy - báseň mluví o dalších, které už se chystají, ale vodítka k nim jsou nejasná. Jde skutečně o dávný rituál Dračího řádu, který našel svého vykonavatele, nebo vrah sleduje jiný cíl? Mojmír bude muset rozplést nitky záhady dříve, než všechna kolečka vražedného mechanismu zapadnou na své místo... Nakladatelská anotace.