Unorthodox : skandální odmítnutí mých chasidských kořenů - Feldman, Deborah, 1986- (XYZ, 2020)
Autobiografie Američanky, která byla vychována v ortodoxní chasidské rodině a rozhodla se jejím striktním pravidlům vzepřít. Deborah prožila celý svůj život ve fanatické náboženské sektě chasidských Židů v americkém Williamsburgu. Bylo jí diktováno, jak se bude oblékat, co bude smět číst a koho si v sedmnácti letech vezme za muže. Jednoho dne se však dívka svému naplánovanému osudu vzepřela a rozhodla se vzít život do vlastních rukou. Strhující životopis Deborah Feldman se rázem po vydání stal bestsellerem a byl zfilmován společností Netflix. Nakladatelská anotace.