Zabít není snadné - Geldof, Wilma, 1962- (XYZ, 2020)
Historický román z období druhé světové války o mladé nizozemské odbojářce, která vedle běžných problémů dospívání řeší závažná morální dilemata. Freddie Oversteegenová byla nejmladší nizozemská odbojářka, která se už v patnácti letech účastnila boje proti nacistům. Hlavní úkol, který byl jí a její sestře Truus přidělen, spočívá ve svádění německých vojáků a jejich lákání do odlehlých lesů, kde je čeká smrt. Vedle toho, že se potýká s běžnými radostmi a strastmi dopívání a s první láskou, je Freddie nucena riskovat svůj život a řešit otázku, zda může být vražda člověka ospravedlnitelná.