Encyklopedický slovník astrologie 2020 - Holeček, Jaroslav (Jaroslav Holeček, 2020)
Nejrozsáhlejší současná encyklopedie o astrologii v českém jazyce. V 2355 heslech a na 1364 stranách se zabývá nejenom západní astrologii (tou hlavně), ale i astrologií indickou (védskou) a čínskou. Najdete zde nejrozsáhlejší výklady 246 hvězd s astronomickým popisem a astrologickým výkladem. I astrologicky dříve neurčené hvězdy jižní oblohy. Jsou zde pochopitelně všechny planety, ale i desítky asteroidů, tzv. nové planety, znamení a nejrůznější výkladové a prognostické astrologické techniky a způsoby interpretace. Hesla zahrnují zdravotní oblasti, profese, psychické faktory a desítky dalších oblastí života. Jsou zde desítky medailonků věnovaných významným astrologům z celého světa a všech směrů astrologie. Encyklopedie se neomezuje na žádný astrologický směr, takže tu je vše od astrologie helénské, přes středověkou, moderní, psychologickou, natální, humanistickou, karmickou, hamburskou školu; astrologii horární, mundánní, lékařskou, meteorologickou, zemědělskou a elekční. Kniha je ve třech elektronických formátech: pdf (28,4 MB), epub (18,7 MB) a mobi (19,5 MB).