Himmler a jeho finský buddha - Tamminen, Tapio (CPress, 2020)
Životní osudy významného nacistického politika Heinricha Himmlera a jeho lékaře Felix Kerstena, který se podílel na záchraně Židů. Felix Kersten byl osobním masérem a fyzioterapeutem nacistického pohlavára Heinricha Himmlera. Tento „finský buddha“, jak mu říšský vůdce SS přezdíval, byl často schopen ovlivnit Himmlerova rozhodnutí a díky Kerstenovi tak uniklo jisté smrti mnoho židovských vězňů, zejména žen z koncentračního tábora Ravensbrück. Nakladatelská anotace. Kráceno.