Rammstein : 100 stran - Wicke, Peter, 1951- (Evokace, 2020)
Publikace stručnou formou o 100 stranách představuje populární německou metalovou kapelu Rammstein. Německý hudební publicista Peter Wicke si vytkl za cíl sepsat stručně, ale dostatečně doslova ve sto stranách pojednání o historii a tvorbě jednoho z největších fenoménů německé populární hudby přelomu tisíciletí. Berlínská metalová skupina Rammstein dala doslova vzniknout novému žánru - tzv. "Neue Deutsche Härte" ("nová německá tvrdost"). Rammstein v čele s frontmanem a zpěvákem Tillem Lindemannem spojili klasické metalové postupy s industriálním rockem, kterému se v Německu obecně vždy dařilo a ještě k tomu přidali opulentní výraznou image á la Kiss, ovšem v germánsky chladném metalovém stylu. Výsledkem byla senzace dalece přesahující německy mluvící hranice a průlom na světovou scénu. Kniha sice úsporným, ale dostatečným způsobem představuje tuto výraznou německou formaci, která kromě vypěstování si fanouškovského kultu vrátila Německo na pole světové populární hudby.