Julie mezi slovy - Dvořáková, Petra, 1977- (Host, 2020)
Na pozadí krátkých poutavých příběhů kniha přináší výklad řady pojmů, které ze světa dospělých pronikají do světa dětí. Julie mezi slovy se dotýká tématu rozvodu rodičů a rozpadu rodiny i vytváření citových vazeb k novým partnerům rodičů a jejich dětem. Pro dětského čtenáře otevírá naději na vyrovnání se s jednou z nejbolestnějších zkušeností dětství. Druhé, rozšířené vydání úspěšné a oceňované knihy autorka na přání malých čtenářů doplnila o další dobrodružství. A i když se občas vloudí nějaký smutek, všechno má nakonec dobré řešení a šťastný konec. Nakladatelská anotace. Kráceno.