Křehká struna - Staněk, Filip, 1990- (Euromedia Group, 2020)
Autor, který sám vystudoval tanec a herectví a již několik let se pohybuje v uměleckém prostředí, předkládá v této sbírce povídky z prostředí uměleckého světa a sociálních sítí. Sociální sítě, virtuální komunikace, nevěra jako normální součást života a vztah jako samozřejmost, v němž pro romantický ideál není místo. Místy až zoufale současné čtení, ale také povídky s nádechem mystiky a tajemna nebo kafkovské absurdity. Nakladatelská anotace. Kráceno.