Prokletí rodu Auerspergů - Glockner, David, 1971- (Euromedia Group, 2020)
Historický román, v němž je chystaným útokem anarchistů ohrožen jeden z předních českých šlechtických rodů. Kníže František Josef Auersperg a jeho manželka Vilemína chystají na svém zámku ve Žlebech velkolepou oslavu stříbrné svatby. Očekává se účast kolem dvou set aristokratů z celé Evropy, včetně členů královských rodin. Toho chce využít gruzínský anarchista Simon Ter Petrosjan, bývalý Stalinův kumpán v jeho gangsterských časech na Kavkaze. Je na útěku a najde skrýš u skupiny východočeských anarchistů vedených Václavem Horou, ševcem v Chrudimi. Je pevně rozhodnutý vyhodit Auerspergy a jejich hosty do povětří. Na zámku navíc nachází pomocníka, Vincenta Horu, vychovatele jednoho z knížecích dětí a Václavova bratra... Příběh vychází z reálných událostí v prvních letech minulého století a autor v něm zobrazil poměry a vztahy v rodině Auerspergů a mezi jejich zaměstnanci, k nimž patří především vychovatelé pěti knížecích dětí. Nakladatelská anotace. Kráceno.