Konec starých časů - Korn, Carmen, 1952- (Astra (Prostor), 2020)
Román vypráví další osudy čtyř hamburských přítelkyň, jejichž životy jsou odrazem historických událostí německých dějin v letech 1949-1969. Henny, Käthe, Ida a Lina jsou na prahu středního věku a všechno zlo, které jim přinesly obě války, se zdá být zažehnáno. Celá společnost se snaží odtrhnout od traumat minulosti a uvěřit v nový začátek a šťastnou budoucnost. Trosky Hamburku jsou odklizeny a zůstává naděje, že i hrdinky si na troskách svých osudů, za pomoci rodiny a přátel, vytvoří nový, lepší svět.