Axion - Šulc (*1979), Petr (E-knihy jedou, 2020)
Axiony jsou hypotetické elementární částice, z nichž se má skládat temná hmota. Axion je také planeta plná nebezpečných tvorů, na které se nachází opevněná trestanecká kolonie.Skupina trestanců chce utéct za každou cenu. Nejde ani tak o to opustit kolonii, ale především uniknout ze samotné planety. Prvotní plán selže a ten, jenž se rýsuje nyní, může být ještě nebezpečnější než pobyt mezi ostatními trestanci.Každý ze skupiny se na Axion dostal z jiného důvodu a za jiných okolností. Někteří útěkem nesledují jen svobodu, ale mají i jiné, tajné cíle.