Prázdný svět - Šenk, David, 1977- (Fantastická Epocha, 2020)
Soubor sci-fi povídek z různých časových období blízké budoucnosti, ze světa zničeného pandemií, je spojen motivem Domoviny, harmonicky se rozvíjejícího centra evropského kontinentu, do něhož ale proniká vliv totalitní východní Pravlasti. Domovina je ráj uprostřed Evropy vylidněné po epidemii finské krvácivé horečky. Její občané jsou poprvé v lidských dějinách opravdu svobodní - neznají majetek, nejsou svázaní rodinnými pouty či touhou po moci. Věnují se smysluplné práci a hrdě postupují vpřed na cestě za pokrokem. Na východě, v Pravlasti, ale čeká odporný nepřítel - Moskevský kníže a jeho oddané hordy, které ho zaslepeně zbožňují a jsou ochotné pro něj udělat cokoli. Je jen otázka času, kdy se dají na pochod, všechny svobodné lidi zotročí a rozšlapou vše, co se dědicům Otce Stalina a velkého Lenina podařilo v Domovině vybudovat. Nakladatelská anotace. Kráceno.