Maďarsko - Pražák, Richard, 1931-2010 (Stručná historie států, 2005)
Historický vývoj Maďarů od jejich příchodu do dunajské nížiny a začlenění mezi evropské křesťanské národy. Souvislosti s našimi dějinami. Přehled politických dějin, pád komunismu, začlenění mezi státy Evropské unie. Vývoj kultury, vědy a školství. Rozvoj česko-maďarských vztahů od raného středověku. Na závěr je připojeno encyklopedické heslo, přehled hlav státu, základní informace na cesty včetně jazykové první pomoci.