Chytrá žena pro manžela přes plot skočí - Jakoubková, Alena (MOBA, 2011)
Statut svobodné matky s dvojčaty sice Klára nebere nijak dramaticky, ale přece jen by se ráda vdala, měla manžela a úplnou rodinu. Když potká Přemysla, přeskočí jiskra a vzplane láska jako hrom. Klára nedbá na námitky rodičů ani kamarádek a hrne se poslepu do manželství. Rozčarování na sebe nedá dlouho čekat. Přemysl je sice hodný, ale extrémně šetrný - na což Klára od rodičů není zvyklá - a navíc je to nenapravitelný workoholik, který, když se zabere do práce, ztrácí pojem o čase. Klára to řeší jednoduše - lže o ceně potravin i bot a Přemkovy pokyny ohledně rodinného rozpočtu hází za hlavu. S touhle strategií ale dlouho nevydrží. Aby si udržela manželství, bude muset vymyslet něco mnohem důmyslnějšího...