Loupež v P. - Pfanner, I. (Petrklíč, 2009)
Loupež v P. Kruh Kruhu. Jde o shot–gun story, krátký literární útvar. Je to podobné jako se skleněnou koulí, té se sněhem a figurkami. Párkrát se překulí po stole a je pryč. Stejně jako život. Co kdo v kouli uvidí, je jen a jen na něm. Kniha svým zvláštním pojetím leckoho překvapí často nepochopitelnými psychologickými zvraty které jsou typické pro protagonisty knihy. Loupež není cílem, ale prostředkem. Hlavně se nebrat tak vážně. Až se Magdaléně narodí, bude mít zelený oči. Krásný zelený oči. BEZ BĚLMA!