Stýkání, nebo potýkání? : z dějin česko-německo-rakouských literárních vztahů od Bílé hory do napoleonských válek - Petrbok, Václav, 1972- (Delfín (Triáda), 2012)
Monografie představuje kontakty mezi českou, německou a německo-rakouskou slovesností v období od bitvy na Bílé hoře až po napoleonské války (1620-1800), které jsou ilustrovány v podobě čtyř studií.