Ustavičné senzace poutníka Karla Hynka Máchy - Koloc, Miroslav, 1947- (Delfín (Triáda), 2010)
Soubor esejí či literárněhistorických studií věnovaných rozmanitým aspektům literárního odkazu Karla Hynka Máchy. Autor se zaměřuje zejména na transformaci básníkova vidění a vnímání skutečnosti (v podobě poznámek či kreseb) do jeho literárního díla.