Stroj fantazie - Szalai, Ladislav (Viking, 2012)
Ve sbírce Stroj fantazie přichází Ladislav Szalai s dalšími 21 scifi a fantasy povídkami. Jak je u něj zvykem, nabídne čtenáři celou škálu témat – od úsměvných hříček až po vážnější zamyšlení nad absurditou našeho světa, respektive vesmíru. Dle svého zvyku směřuje povídky k překvapivé pointě, takže čtenář nebude zklamán a může bez obav sáhnout po další knize svého oblíbeného autora.