Velká železniční dobrodružství. - Leonard, M. G. (Drobek, 2020)
Jedenáctiletý Hal během cesty nejslavnějším parním vlakem v Británii pátrá po odcizeném drahocenném šperku. Když se jedenáctiletý Harrison „Hal“ Beck ocitne na palubě parního vlaku, aby svého strýce Nata, autora vlakových cestopisů, z donucení doprovázel na cestě napříč celou zemí, očekává jen samou nudu. Pak ale zahlédne stejně starou dívku Lenny. Lenny jede načerno a obě děti se rychle spřátelí. Na poslední etapu cesty nastoupí i princezna s princem. Princezna má na krku obří diamant, a když dojde k nehodě, při níž se jí náhrdelník přetrhne, všichni najednou vidí, že drahocenný šperk je pouhý padělek! Podezření automaticky padá na jedinou osobu, která nemá ve vlaku co dělat. Hal musí využít všechen svůj důvtip a pozorovací schopnosti talentovaného kreslíře, aby odhalil skutečného pachatele. Nakladatelská anotace. Kráceno.