Hypotéza zla - Carrisi, Donato, 1973- (Vendeta, 2020)
Další případ s policistkou Milou Vasquezovou v hlavní roli. Tentokrát řeší záhadu několika pohřešovaných osob, které se po letech začaly zničehonic vracet. A něco je hodně změnilo... Pokaždé, když Mila Vasquezová vstoupí do oddělení pohřešovaných osob, zírají na ni stovky očí. Patří lidem, kteří se jednoho dne ztratili z povrchu zemského. Beze stopy. Mile, na níž spočívá úkol zjistit, co se stalo, jejich osudy nedají spát. Přestože už je ale Mila zkušená „hledačka“ pohřešovaných osob, není připravena na prapodivnou skutečnost, jíž se má stát svědkem. Nezvěstní, kteří zmizeli před mnoha lety, se začnou zničehonic sami od sebe vracet. Na první pohled se zdá, že jsou stejní jako dříve, ale temnota, která je opět vyvrhla na světlo světa, je nadobro změnila. A určitě ne k lepšímu. Kde celou tu dobu byli? Co dělali? A za jakým účelem se teď vrátili? Jestli na tyhle otázky dokáže někdo nalézt odpověď, musí to být právě Mila, která zná vábení temnoty jako své boty. Nakladatelská anotace. Kráceno.