Oligarchie - Thomas, Scarlett, 1972- (Host, 2020)
Temně komický román o moci, privilegiích a o tom, co všechno musejí mladé dívky podstoupit, aby zapadly do prostředí prestižní dívčí střední školy. Když patnáctiletá Nataša, dcera ruského oligarchy, nastoupí do internátní školy na anglickém venkově, nemá tušení, co může čekat. Pravidla si však osvojí rychle: dívky mohou používat internet jen hodinu denně. YouTube je přísně zakázán. A především -- musejí být hubené. Zdá se, že touha po štíhlosti je odrazem dívčí potřeby zapadnout mezi vrstevnice, ale brzy se ukáže, že nejštíhlejší děvčata mají ve škole zvláštní výhody. Zatímco Taša a její kamarádky tráví čas ve svých pokojích, u jezera a ve stájích, několik dívek dostane pozvání od ředitele, aby se zúčastnily speciálních hodin u něj doma. Když se Taša doslechne, že jedna její spolužačka nešťastnou náhodou zemřela, je si jistá, že to není celá pravda. Společně s ostatními dívkami posedlými dietami musí zjistit, co přesně se stalo, přežít a zachovat si zdravý rozum. Nakladatelská anotace.