Normální šílenství : rozhovory o duševním zdraví, léčbě a přístupu k lidem s psychickým onemocněním - Pasz, Jiří, 1981- (Host, 2020)
Kniha přibližuje křehkost lidské mysli a tenkou hranici mezi duševním zdravím a nemocí. Kniha vás provede jednotlivými onemocněními -- namátkou ADHD, depresemi, poruchami autistického spektra, schizofrenií, demencí či různými druhy závislostí -- z perspektivy terapeutů i pacientů a vyvrátí ty nejčastěji sdílené mýty a předsudky. Na obecné rovině pak autority oboru v rozhovorech popisují, kam se v Česku posouvá terapeutická praxe, jaké jsou nejčastější formy stigmatizace nejen nemocných, ale i pomáhajících, jak spolu souvisí duševní zdraví a sexualita či jak se mění vztah psychiatrie a náboženství. Nakladatelská anotace. Kráceno.