Neviditelní zabijáci : válka člověka se smrtícími patogeny - Osterholm, Michael T., 1953- (Prostor, 2020)
Na základě nejnovějších poznatků lékařské vědy, případových studií, politických analýz a epidemiologických ponaučení zkoumá kniha prostředky, které musíme vynaložit, a programy, které musíme rozvinout, pokud se máme před infekčními nemocemi ubránit. Autoři nám ukazují, že bychom se jednoho dne mohli probudit do světa, ve kterém mnohá antibiotika už neléčí, biologické války jsou skutečností a hrozba katastrofální chřipkové nebo koronavirové pandemie je neustále přítomná. Nakladatelská anotace. Kráceno.