Filix Wood. - Dahlin, Petrus, 1964- (King Cool, 2020)
Napínavé a zábavné dobrodružství plné touhy někým se stát a najít tak své místo. Vydejte se s Filixem do zapomenutého světa opředeného tajemstvím. Před 389 lety se zhroutil důl, v němž se našlo bohaté ložisko zlata. Expedice, která důl objevila, se obětovala, aby chránila svět před zlem, které se v dole ukrývalo. Toto tajemství se dařilo střežit téměř čtyři sta let, až do chvíle, kdy se chlapec jménem Filix Wood probudil s podivným pocitem v břiše. Cítil, jak ho pupíkem kamsi vábí neviditelné vlákno touhy. Tato neúprosná touha ho vede z města lesem daleko od světa, který zná. Octne se hluboko v lese na izolovaném místě. Ve světě, kde se žije v korunách stromů a kde všichni zasvětili své životy ochraně světa před zlem, které z dolu tryská v podobě lávy. Ale je to také svět plný lží, svět, kde mladí lidé sní o lepších věcech, než se nechat obětovat dolu pro vyšší dobro. Je to svět, v němž přežijí jen ti nejsilnější. Svět, v němž možná nakonec ten nejslabší prokáže tu největší sílu. Nakladatelská anotace. Kráceno.