Pozorovatel ptáků - Olséni, Christina, 1968- (Knihy Omega, 2020)
Druhý příběh z humorně detektivní série ze svérázného švédského ostrova Falsterbo. Vraždy se nevyhýbají ani mírumilovným pozorovatelům přírody. V září je na policejní stanici ve Skanör klid - alespoň do chvíle, než se ve vřesovišti najde tělo zámožného pozorovatele ptáků. Těsně poté následuje další vražda, a policie má najednou plné ruce práce s rozmotáváním obou zapeklitých případů. Obyvatelé jsou v šoku. Ptačí bingo, střílení hliněných holubů, dánský nudista, probouzející se láska a hyperaktivní důchodci, to všechno zažijeme ve městě Falsterbo během dvou šílených týdnů. Stejně jako v Beach Hut se policisté Marten a Lisa s prokurátorem Fredrikem snaží do chaotického případu vnést trochu světla, zatímco Egon, Ragnar a ostatní z falsterbovské party se jim pletou pod nohy. Nakladatelská anotace. Kráceno.