To by se zvěrolékaři stát nemělo - Herriot, James, 1916-1995 (Jota, 2020)
Román úspěšného anglického zvěrolékaře zachycuje úsměvné epizody z praxe veterináře na anglickém venkově koncem 30. let 20. století. Autor s lehkým humorem popisuje své začátky - omyly, kterých se dopustil, i úspěchy, které mu získaly sympatie svérázných yorkshireských venkovanů. Klidným, prostým vyprávěním prostupuje autorovo uspokojení z dobře vykonané práce a přesvědčení, že k úspěchu ho nedovedly jen jeho odborné znalosti a láska ke zvířatům, ale i vřelý vztah a pochopení pro tvrdou práci drobného farmáře.