Jazyk a skutečnost - Flusser, Vilém, 1920-1991 (Delfín (Triáda), 2005)
Jeho pojetí vychází z totožnosti struktury jazyka a struktury světa, proto žádná skutečnost neexistuje mimo jazyk. Zásluhou jazyka se veškeré chaotické skutečnosti mění v uspořádaný svět, jenž lze poznávat i ovládat. Jazyk nám tudíž umožňuje chápání veškerých skutečností! Cílem tohoto díla pražského rodáka vycházejícího z tradice filozofie jazyka a filozofie existence je proniknout až k samotnému jádru jazyka.