Žoužel a jiné povídky - Kantorek, Pavel, 1942-2017 (Pavel Kantorek, 2007)
Profesor fyziky na torontské univerzitě a autor nezaměnitelných kreslených vtipů vydal knížku drobných humoristických textů. Některé jsou jen známými anekdotami rozvedenými do krátké povídky, v jiných najdeme i hlubší zamyšlení např. nad pověrami nebo vtipný výklad teorie čtvrtého rozměru. Společným jmenovatelem je ale, stejně jako u Kantorkových kreseb, lidská hloupost ve všech myslitelných podobách.