Cesta k Cerekvi - Hejda, Zbyněk, 1930-2013 (Delfín (Triáda), 2004)
Deníkové záznamy se mísí se sny, vzpomínkami na členy rodiny, na obyvatele vesnice kteří už nežijí, i na způsob života, jenž již neexistuje. Zápisky jsou velmi prosté, bez rozvleklých popisů, s o to větší působností, nostalgické, milé. Deníky jsou zaplněny řadou osobních a místních jmen - často v podobách, jak je vyslovovali obyvatelé kraje, odlišné od oficiálního znění.