Život a dílo Vladimíra Solovjova - Solov‘jev, Sergej Michajlovič, 1885-1942 (Studie (Refugium Velehrad-Roma), 2019)
Autor se kromě systematické práce ve shromažďování materiálů soustředil na mnohem obtížnější rovinu - na vyhodnocování odpovídající tradovanému slovu, jak ho zachytil v rodinném kruhu či od těch, kdo přišli se Solovjovem do styku.