Dojmy z Tibetu - Willis, Daniela, 1947- (nakladatelství Centra Aletti Refugium Velehrad-Roma, s.r.o., 2020)
Autorku zavedl život jednou do vysokých hor Himalájí, kam se poté mnohokrát vracela, zvláště do Tibetu. Krása hor, jednoduchý život i utrpení místního lidu, kulturní atmosféra a místní religiozita spustily u autorky proud smíšených a nakonec převládajících pocitů, které touto knihou reflektuje. Osobní zkušenost Evropanky desetiletí žijící na Dálném východě vybírá vhodně právě pro čtenáře našeho kulturního zázemí ty momenty a postřehy, které jsou pro nás obohacující, ale zároveň vedou k vděčnosti za vlastní kořeny. Nakladatelská anotace. Kráceno.