Milenci z minulosti - Janů, Daniel (Splendidum družstvo, 2021)
Ani v tomto případě vás autor mysteriózních krimi nezklame, nabízí tato kniha dvě poutavé novely, i když poněkud jiného žánru … MILENCI Z MINULOSTI Zhluboka jsem se nadechl. Byl jsem dezorientovaný. Provazem spoutané ruce. Seděl jsem na židli a bosé nohy se dotýkaly chladné země. Jedním okem jsem si prohlížel vysoké kamenné stěny a pochopil jsem, že jsem v nějakém hodně starém domě s velkým sklepením. Uvězněný. Kde to jsem? A proč tu jsem? ZAPOMENUTÝ SEN Příběh této knihy nás zavede do třech odlišných časových období, Malcesine, Itálie, Gardské jezero 1355, Drážďany 27. října 1829, Manchester 2015, tam se odehrávají životní osudy jednotlivých protagonistů a každý z nich má svou cestu.