Deník - Thoreau, Henry David, 1817-1862 (Paseka, 2020)
Deník amerického spistovatele a přírodovědce, který si vedl v letech 1837-1861. Jednotlivé zápisky odrážejí autorovy úvahy o přírodě a její duchovní energii, ekologii, náboženství, politice, lidství a společnosti, materialismu, hodnotě života.