Malé principál - Eliáš, Jindra, 1950- (Jota, 2020)
Legendární Malý princ byl přeložen do více než tří set jazyků. Nyní je zde nové originální převyprávění do brněnského hantecu. Kdo by neznal Malého prince, nejznámější dílo francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho. Byl přeložen do více než 300 jazyků a dialektů. Vášnivá sběratelka knižních vydání tohoto díla, Martina Dlabajová, oslovila legendárního brněnského diskžokeje a moderátora Jindru Eliáše, aby se ujal vytvoření hantecové verze Malé principál. Počtou si nejen znalci brněnského hantecu a lidé z okolí moravské metropole, ale i ti, kteří příběh dokonale znají, protože překlad systematicky koresponduje s originálem. Laici se přiučí hantecu, odborníci prohloubí své znalosti a obě skupiny získají nový pohled na notoricky známý příběh z jiné perspektivy. Nakladatelská anotace.