Paměti růže - Saint-Exupéry, Consuelo de, 1901-1979 (Euromedia Group, 2021)
Paměti, v nichž autorka emotivním způsobem zachytila příběh bouřlivého manželství se slavným francouzským spisovatelem Antoinem de Saint-Exupérym. Consuelo de Saint-Exupéry, narozená jako Consuelo Suncín de Sandoval, pocházela z bohaté rodiny pěstitele kávy v San Salvadoru. Roku 1930 došlo v Buenos Aires k osudovému setkání mezi ní a letcem a spisovatelem Saint-Exupérym. Její paměti, objevené a vydané až po smrti autorky, zobrazují osudovou lásku manželů, poznamenanou bolestnými rozlukami a bouřlivými shledáními. Nabízejí velmi osobní pohled na život Antoina de Saint-Exupéryho, jeho vášeň pro letectví a létaní i na jeho literární tvorbu.