Krajinou Karla IV. : s Otcem vlasti Prahou, Čechami a Moravou - Dvořák, Otomar, 1951- (Skrytá krása naší země, 2021)
Historie a zajímavosti významných staveb (hrady, kostely, kláštery atd.), které jsou úzce spjaté s životem a vládou Karla IV.