Černé na bílém - Šumníková, Miriam, 1979- (Pointa, 2021)
Soubor veršů, ke kterému autorku inspirovalo její hravé černobílé kotě a v němž je v některých básních zastoupena dnes již téměř nepoužívaná literární forma - akrostich. Sbírka o malém koťátku, které autorce vstoupilo do života a vybarvilo jí svět. Kotě, které autorku naučilo, jak být přijata a jak se chovat jako dáma. Že dáma neprská, ale odchází. Zanechalo v ní svou černobílou stopu. Společně vyprávějí poezii. Nakladatelská anotace.