Peru 1970 : čeští horolezci pod Huascaránem - Dušek, Libor, 1983- (Jota, 2020)
Kniha vzpomíná na horolozeckou expedici na Huascarán v Peru v roce 1970, která kvůli zemětřesen a lavině kamení i ledu skončila tragicky. Obsahuje i potréty všech 15 účastníků a korespondenci domů. Nechybí ani zážitky ze současných expedicí autora.