Zlovolné bytosti - Černohorská, Nelly, 1987- (Pointa, 2021)
Sbírka balad inspirovaná slovanskou mytologií doplněná novelou s prvky tajemna a psychothrilleru. Úvodní novela čtenáře zavede do malé vesničky přímo doprostřed rodinné tragédie. Z násilného přepadení si Mariana odnáší více než doživotní šrámy na duši. Když se po několika měsících miminko narodí, přihlásí se o něj temné síly. Není první a nejspíš nebude ani posledním - vesničku čas od času obchází čarodějnice a ani přes snahy rodičů není možné je z jejího pytle získat zpět. Čarodějnicemi a dalšími nadpřirozenými bytostmi, které jakoby přišly trestat nerozvážné smrtelníky, se pak hemží i následující balady.