Na moři, za plotem, na síti : digitální média a debata o migraci v Česku - Vochocová, Lenka, 1979- (IN, 2021)
Kolektivní monografie zkoumá prostřednictvím rozboru internetových diskuzí a komentářů postoje české veřejnosti k evropské migrační krizi v polovině druhého desetiletí 21. století. Jak jednají lidé v prostředí sociálních sítí, internetových fór a online diskusí? Jak se na internetu vyjadřují k významným společenským a politickým tématům? K jakým komunikačním faulům, stereotypním hodnocením a nenávistným projevům se uchylují? Jak projevují své emoce? Autorský kolektiv z oboru mediálních a komunikačních studií se těmto otázkám věnuje na konkrétních příkladech z veřejných online debat týkajících se evropské migrační krize. Nakladatelská anotace. Kráceno.