Psaní jako posedlost : rozhovor s Karlem Pacnerem - Riebauerová, Martina, 1967- (Kniha Zlin, 2021)
Knižní rozhovor rekapituluje osudy a působení českého novináře, publicisty a popularizátora vědy Karla Pacnera. Karel Pacner strávil většinu profesního života v redakci deníku Mladá fronta. V rozhovoru vypráví o prostředí, z něhož vzešel, ale především o své kariéře novináře, publicisty a spisovatele literatury faktu, který se věnoval tématům, jakými jsou popularizace vědy, kosmonautika a kosmický výzkum či dějiny špionáže. Knížka, která vyšla k Pacnerovým pětaosmdesátinám, zároveň reflektuje, jak do životního příběhu člověka vstupovaly dramatické dějiny 20. století.