Až na vrchol - Hanibal, Jiří, 1929- (Euromedia Group, 2021)
Historický román o méně známém příslušníku panovnického rodu Lucemburků. Píše se rok 1375. Moravský markrabě Jan Jindřich Lucemburský umírá a vládcem Moravy se stává jeho syn Jošt. Ctižádostivý mladý muž se ujme vlády pevnou rukou a započne obdivuhodnou politickou kariéru, kterou završí v roce 1410 titulem krále Svaté říše římské. Cesta ke koruně je ovšem trnitá a plná svárů s vlastními bratry či uherským králem Zikmundem. Vysněný trůn si Jošt neužije dlouho... Nakladatelská anotace.