Nesmrtelnost - Baoshu, 1980- (Host, 2021)
Příběh ze světa sci-fi trilogie Vzpomínka na Zemi rozvíjí zápletku konfliktu mezi lidstvem a Trisolarany, jakož i původ a důsledky principu temného lesa. Jün Tchien-ming se ocitl v přední linii mezihvězdné války: muž, který chtěl kvůli smrtelné rakovině podstoupit eutanazii, byl v podobě holého mozku vyslán do vesmíru s úkolem infiltrovat trisolaranskou První flotilu. Mimozemšťané jej zajali a dlouhá desetiletí podrobovali nelidskému mučení. Tchien-ming nakonec podlehl a svým věznitelům pomohl s obsazením Země, aby zabránil úplnému vyhlazení lidstva. Trisolarané mu vyrobili nové naklonované tělo a Tchien-ming žil dlouho v exilu coby zrádce lidské rasy. Nyní se však na sklonku života dočká druhého vzkříšení. Bytost, jež si říká Duch, jej naverbuje do bitvy proti nepříteli, který usiluje o zkázu celého vesmíru. Tchien-ming však nechce být znovu loutkou. Tentokrát se bude řídit jen vlastním úsudkem. Nakladatelská anotace.