Paměti česko-slovenského diplomata napříč režimy : 1984-2001: vzpomínky, dějiny, cestopisy - Martoník, Juraj, 1959- (CPress, 2021)
Autor ve svých vzpomínkách popisuje svou dlouholetou diplomatickou kariéru ve službách Československa i Slovenské republiky.