Římané. - Riches, Anthony (BB/art, 2021)
Děj nového příběhu se odehrává na sklonku 2. století našeho letopočtu a pokračuje dalšími osudy hrdiny Marka Valeria Aquily, který usiluje o spravedlnost za smrt své rodiny z rukou císařských vrahů. Marcus a jeho Tungrové jen o vlásek unikli pasti, kterou jim císařský komorník Cleander nastražil hluboko v lesích Germánie, a dostávají rozkaz k pochodu do Gallie, pustošené řáděním banditů pod vedením samozvaného vůdce Maturna. Hrozí, že spoušť, kterou po sobě bandité zanechávají, přeroste v mnohem závažnější problém, protože k tlupám banditů se přidávají i vojenští zběhové a uprchlí otroci: ve vzduchu tak po několika desetiletích klidu visí skutečné povstání. Markovi přináší únik z Říma úlevu od bolestných vzpomínek, ale mladý centurio si již brzy uvědomí, že nebezpečí je mu stále v patách. Trestnou výpravu totiž vedou pretoriáni, které z celého srdce nenávidí. Nakladatelská anotace. Kráceno.