Staré české báje a pověsti 2 - Petiška, Eduard (Martin Petiška, 2013)
Petiškovo vyprávění nás přenáší do starých dob, k počátku našich novodobých dějin. Vydejme se na tuto pozoruhodnou a tajemnou cestu. Staré české báje a pověsti byly a jsou klíčové pro utváření naší kulturní identity, pro porozumění současnému stavu a lepší orientaci v pochopení minulého - i možného budoucího - vývoje.