Cesta do země Lidivoni - Petiška, Eduard (Martin Petiška, 2013)
V dubnu 1968 byl předán rukopis k vydání do nakladatelství Mladá fronta, byl připravován do tisku, ale po 21. srpnu nevyšel, podobně jako tolik knih (např. i nové vydání Petiškova Golema, které už bylo také ve výrobě).Tato antiutopie psaná v kruté poválečné době našeho národa, v době, kdy autor - sedmadvacetiletý - a jeho přátelé čekali denně domovní prohlídky a zatčení, kdy E. Petiška nevěřil, že ještě někdy v životě vydá knihu. V ukrývaném rukopise tohoto příběhu, psaného v letech 1951 a 1952 bylo z krycích důvodů napsáno:  Přeloženo ze starého německého originálu: „Die Reise nach Leuteduften”.